KURSUS ISLAMIC FINANCIAL PLANNER BERI KEMAHIRAN KEPADA PENGGIAT PERANCANGAN KEWANGAN

Berita dan gambar oleh: Dr. Amirul Faiz Osman

UUM ONLINE: Dunia perancangan kewangan dan pengurusan dana memerlukan ilmu pengetahuan dan kemahiran dalam merancang serta mengurus dana pelanggan terutamanya di dalam bidang perancangan kewangan Islam, prinsip-prinsip syariah serta perkara-perkara halal dan haram perlu dititik beratkan.

Untuk mengelakkan berlakunya salah guna dana pelanggan serta khidmat nasihat yang salah berkaitan perancangan kewangan, Pusat Pengajian Perniagaan Islam (IBS) dengan kerjasama Institute of Islamic Banking and Finance (IBFIM) telah menganjurkan kursus Islamic Financial Planner Challenge Status (IFPCS) siri ke-23 khusus kepada penggiat perancang kewangan untuk menambah pengetahuan dan kemahiran di dalam bidang perancangan kewangan Islam bermula 15 Mac lalu.

Berita penuh, layari https://uumtoday.com/news/kursus-islamic-financial-planner-beri-kemahiran-kepada-penggiat-perancangan-kewangan/

ifp1